27 жовтня відкриваємо нову виставку — "Робоча кімната"
20/10/2022

27 жовтня відкриваємо нову виставку — "Робоча кімната"

27 жовтня о 18:00 в галереї Артсвіт відбудеться відкриття виставки «Робоча кімната». Вона є результатом роботи групи художників та художниць, які залишились працювати в Україні після повномасштабного вторгнення росії.

Реєстрація не потрібна, вхід вільний.

Художни_ці, роботи яких представлені на виставці, об’єднались у імпровізовану резиденцію “Робоча кімната” в Івано-Франківській інституції Асортиментна кімната. Через кілька тижнів лабораторної роботи проєкт розширився до інших міст західної України та включав 17 художників та художниць. Всі художни_ці резиденції після 24 лютого виїхали в західні міста з центральних та східних регіонів України, відірвані від своєї практики, архівів та контекстів. Лишаючись в Україні, в спільному робочому просторі, художни_ці працювали разом три місяці, протиставляючи власному людському жахові випрацьовування нових методів осмислення сучасності.

Кураторка Леся Хоменко
Учасни_ці “Робочої кімнати” :
Катя Алійник
Євген Арлов
Катя Бучацька
Данііл Галкін
Оля Єрємєєва
Нікіта Кадан
Жанна Кадирова
Саша Курмаз
Маша Леоненко
Ярема Малащук
Олексій Сай
Євген Самборський
Олександр Суровцов
Лео Троценко
Леся Хоменко
Міколай Хиляк
Ярослава Хоменко

Виставка “Робоча кімната” у Дніпрі відбувається в результаті відбору на відкритому конкурсі (re)connection UA, пілотного проекту, який створений ГО “Музей сучасного мистецтва” у партнерстві з UNESCO та фінансується через Надзвичайний фонд спадщини UNESCO. Ця подія також завдячує підтримці ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства» та Ґете-Інституту в Україні.
27 жовтня відкриваємо нову виставку — "Робоча кімната"

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...