Програма резиденцій Артсвіт
11/08/2019

Програма резиденцій Артсвіт

Запрошуємо до участі в серії резиденцій, що відбудуться в місті Дніпро на базі Галереї Артсвіт.

Для нашої інституції важливий розвиток, підтримка і залучення митців задля довготривалої співпраці, а також привернення уваги суспільства до культурних подій і реформування соціального середовища.

Формат резиденції дозволяє через обмін досвідом, взаємодію місцевих учасників і учасників з інших регіонів, підтримку кураторів з міжнародним досвідом отримати поштовх для розвитку неформальної альтернативної освіти в місті. Шляхом залучення зовнішніх учасників і кураторів, ми хочемо під новим кутом подивитися на власну локальну спадщину і спробувати спрогнозувати майбутні шляхи розвитку для культурного сектору міста.

Програма складається з трьох напрямків:

- дослідницькі практики, кураторка Аліса Олєва (Великобританія/Росія), дати проведення — 18-24.08;
- перформанс, куратор Вальдемар Татарчук (Польща), дати проведення — 7-13.09;
- візуальне мистецтво, куратори Єгор Анцигін і Люся Іванова (Україна), дати проведення — 30.09-13.10.


Усі учасники і учасниці будуть забезпечені супроводом куратора або кураторки, місцем для роботи і невеликими видатками на матеріали. Учасникам з інших міст покриваються витрати на проїзд (до 800 грн в обидві сторони) та проживання. За результатами резиденцій буде створена групова виставка в просторі галереї Артсвіт, частина робіт може бути розміщена в міському просторі.

Щоб взяти участь заповніть анкету https://forms.gle/vP3z8ee8V8ccVtoW6. Останній термін подачі заявки 11 серпня. Відбір здійснюється кураторами напрямку з консультаціями команди Артсвіт.

Резиденція реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.

Інші новини

18 березня 2024
Знайомимо з першою трійкою мисткинь, що увійшли в нову едицію проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні"

Минулої п’ятниці ми разом із Katarzyna Kozyra Foundation та Galeria Labirynt поповнили Secondary Archive матеріалами про 15 нових українських художниць. Найближчі два тижні ділитимемося цитатами з їхніх висловлювань — почитати повний текст і біографії мисткинь можна на сайті secondaryarchive.org.

...
10 березня 2024
Зін за донейт: ми випустили новий мерч до виставки Тетяни Пухнавцевої "обірваний край"
 
Чудова новина: ми зробили для вас новий мерч з нагоди відкриття виставки "обірваний край" — невеличкий зін із роботами художниці Тетяни Пухнавцевої.
 
Видання вийшло лімітованим накладом — усього 20 примірників, і кожен з них має унікальну рису та свій номер. Вартість такого сувеніру — 200 гривень. Усі зібрані кошти ми долучимо до нашого збору для спільноти MEDYCHKA, що допомагає медикам на фронті: закуповує тактичні стропи, функціональні турнікети, лапароскопічні інструменти.
...