II Програма резиденцій галереї Артсвіт
03/08/2020

II Програма резиденцій галереї Артсвіт

Для нашої інституції важливий розвиток та залучення митців для довготривалої співпраці. Крім того, ми хочемо привернути увагу суспільства та професійної спільноти до міста Дніпра для переосмислення та реформування соціального середовища. II Програма резиденцій галереї Артсвіт - це цикл освітньо-практичних заходів для кураторів та митців. Як і в минулому році, цьогорічну Програму було реалізовано за підтримки Українського Культурного Фонду. 

Кураторкою кураторського напрямку в межах цьогорічної Програми резиденцій стала Тетяна Кочубінська. До участі ми відібрали чотирьох кураторок з різних міст України:  Анастасію Хлєстову, Катерину Цигикало, Софію Короткевич та Марію Целоєву. Результатом стала виставка “Чи дорівнює ритуал рутині?”. 

Курували візуальний напрямок художники Єгор Анцигін та Люся Іванова. До участі були відібрані 9 митців та мисткинь, які протягом трьох тижнів досліджували Дніпро та створювали виставку про місто “Зрозумів тебе”: Катерина Берлова, Богдан Бунчак, Валерія Карпань та Марина Хрипун, Владислав Рябоштан, Олена Сіятовська, Максим Ходак, Марк Чегодаєв, Віталій Шупляк. 

Також в межах обох резиденцій відбувались паралельні публічні події - лекції та artist talk з кураторами та митцями.

 

Інші новини

18 березня 2024
Знайомимо з першою трійкою мисткинь, що увійшли в нову едицію проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні"

Минулої п’ятниці ми разом із Katarzyna Kozyra Foundation та Galeria Labirynt поповнили Secondary Archive матеріалами про 15 нових українських художниць. Найближчі два тижні ділитимемося цитатами з їхніх висловлювань — почитати повний текст і біографії мисткинь можна на сайті secondaryarchive.org.

...
10 березня 2024
Зін за донейт: ми випустили новий мерч до виставки Тетяни Пухнавцевої "обірваний край"
 
Чудова новина: ми зробили для вас новий мерч з нагоди відкриття виставки "обірваний край" — невеличкий зін із роботами художниці Тетяни Пухнавцевої.
 
Видання вийшло лімітованим накладом — усього 20 примірників, і кожен з них має унікальну рису та свій номер. Вартість такого сувеніру — 200 гривень. Усі зібрані кошти ми долучимо до нашого збору для спільноти MEDYCHKA, що допомагає медикам на фронті: закуповує тактичні стропи, функціональні турнікети, лапароскопічні інструменти.
...