Артсвіт дітям. Сучасне мистецтво. Теорія та практика

07 листопада 2020 - 05 грудня 2020

Прес-реліз

Сучасне мистецтво особливе різноманітністю форм та видів, тому часто здається незрозумілим. Інколи воно виглядає незвично, бо увага зосереджена не на засобах вираження, а на концепції. Цьогоріч ми підготували програму про сучасне мистецтво та його соціальний аспект. Отримуючи практичні навички, діти будуть вчитись по-новому сприймати світ.

Разом з викладачками курсу маленькі митці та мисткині будуть вивчати види цифрового мистецтва, розглядати зв’язок між мистецтвом та екологією, працювати з темами інклюзивності та партисипативності, окреслювати особливості ролі жінки в мистецтві та трансформацію її стану від історії до сучасності.

Основне завдання курсу - розвиток комунікації та нестандартного мислення. Ми не прагнемо навчити дитину малювати, ми хочемо допомогти їй знайти себе за допомогою мистецтва. Робота з викладачками сприяє легшому засвоєнню теми заняття, а спілкування з однолітками - вмінню працювати в команді, дослухаючись до інших та проявляючи себе.
Ми запрошуємо найширшу аудиторію: маленьких дніпрян та дніпрянок, дітей ВПО, дітей з інвалідністю, дітей загиблих та учасників АТО і ООС, щоб не лише навчити малечу мистецтву, а й допомогти їм налагодити міжособистісну комунікацію. Участь у всіх заняттях курсу - безкоштовна.

Викладачки: Алевтина Ковтун, Альона Самофалова.

Освітній курс реалізується за підтримки міської програми Культурна столиця.

 

 

Афіша