Артсвіт дітям. Відеоуроки
04/04/2020

Артсвіт дітям. Відеоуроки

Програма з мистецтва Артсвіт дітям тимчасово  переходить в онлайн формат. Щосуботи ми будемо викладати нові відеоуроки, щоб всі охочі мали змогу вивчати мистецтво не виходячи з дому. Всі відео курсу будуть доступні на каналі галереї Артсвіт на YouTube. Створити роботи вдома можна буде з підручних матеріалів, базовий список яких є у відео.

Заняття перше. КолажНа першому занятті маленькі митці та мисткині пропонуємо надихатись роботами майстрів Жоржа Брака та Курта Швіттерса, а також - визначати основні стилі колажу та їх особливості. 

Заняття друге. Імпресіонізм. Розповідаємо, з якими труднощами доводилось мати справу митцями до винаходу фарб в тюбиках та дізнаємось про саму техніку наповнення туби фарбою, а також навчимося відрізняти Моне від Мане.

Заняття третє. МозаїкаМозаїкою називають сюжетне зображення чи орнамент, зроблені з кольорових шматочків смальти, каменю або скла, що дозволило багатьом мозаїкам зберегтись з давніх часів до сьогодення. Цього разу ми покажемо, як створити власні мозаїчні панно з підручних матеріалів. 

Заняття четверте. СкульптураНа занятті ми пропонуємо визначити основні види скульптур та познайомимось з особливостями художньої практики сучасних скульпторів, таких як Ентоні Гормлі та Назар Білик.

Заняття п'яте. ЛіногравюраМи розповімо більше про зародження такого виду графічного мистецтва та навчимось розрізняти види гравюр.

Заняття шосте. Концептуалізм-абстракціонізм. Будемо розглядати концептуальне та абстрактне мистецтво, а потім - знайдемо відмінності двох напрямків і дізнаємось більше про творчі методи відомих представників кожного з них.

Заняття сьоме. Інсталяція. Так називають форму сучасного мистецтва, яка представляє собою просторову композицію, створену з різних матеріалів та готових предметів.

Заняття восьме. Пленер. Особливість пленера полягає в тому, що митець створює свою роботу не в звичних умовах майстерні, а на природі, малюючи пейзаж з натури.

Заняття підготували викладачки курсу Альона Самофалова та Алевтина Ковтун. Відео і монтаж - Юлія Вотченікова.

Освітній курс реалізовано за підтримки міської програми Культурна столиця.

 

Інші новини

18 березня 2024
Знайомимо з першою трійкою мисткинь, що увійшли в нову едицію проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні"

Минулої п’ятниці ми разом із Katarzyna Kozyra Foundation та Galeria Labirynt поповнили Secondary Archive матеріалами про 15 нових українських художниць. Найближчі два тижні ділитимемося цитатами з їхніх висловлювань — почитати повний текст і біографії мисткинь можна на сайті secondaryarchive.org.

...
10 березня 2024
Зін за донейт: ми випустили новий мерч до виставки Тетяни Пухнавцевої "обірваний край"
 
Чудова новина: ми зробили для вас новий мерч з нагоди відкриття виставки "обірваний край" — невеличкий зін із роботами художниці Тетяни Пухнавцевої.
 
Видання вийшло лімітованим накладом — усього 20 примірників, і кожен з них має унікальну рису та свій номер. Вартість такого сувеніру — 200 гривень. Усі зібрані кошти ми долучимо до нашого збору для спільноти MEDYCHKA, що допомагає медикам на фронті: закуповує тактичні стропи, функціональні турнікети, лапароскопічні інструменти.
...