АРТСВІТ ДІТЯМ. Приручити мистецтво
17/08/2016

АРТСВІТ ДІТЯМ. Приручити мистецтво

Вже третій рік галерея організовує освітню програму для дітей «Артсвіт дітям», що знайомить наймолодших митців із художніми стилями, напрямками та техніками роботи. Під час курсу діти не тільки знайомляться із визначними роботами та художниками України та світу, вони безпосередньо занурюються в мистецьке життя галереї з її виставками, гостями та проектами. Результатом роботи останнього курсу «Артсвіт дітям» стала виставка «Тігродіночєловєк», яка буде проходити в галереї з 2-го вересня.

Нова програма стартує з 10-го вересня. Цього року куратором курсу стане Марія Ложко, а називатиметься він «Приручити мистецтво».

Ідея курсу базується на тому, що мистецтво – це засіб комунікації, мова. А мовам, як відомо, краще вчитися в ранньому віці. Тому курс покликаний не стільки розвинути ерудицію (хоча, і це теж), а і навчити учасників користуватися тими комунікативними відкриттями, до яких художники вже прийшли, а також допомогти відкрити персональні методи спілкування за допомогою категорій прекрасного. Таким чином, в ході курсу буде розкрито тема художніх засобів і їх значення для сучасної дитини.

Структура курсу не прив'язана до хронології подій в історії Західної або іншої культури, так само як вона майже не буде пов'язана з конкретними персоналіями або країнами їх походження. Курс побудований виходячи із завдань, які можуть виникнути перед дитиною певного віку і, які можна вирішити за допомогою творчості. Таким чином, кожне заняття – це відповідь на певне питання.

 

Тематичний план занять курсу:

1. Навіщо малюють?

2. Одяг та людина. Як передати емоції, одягаючи персонажів на полотні; як розповісти історію за допомогою портрета

3. Чи можна намалювати себе. Про автопортрети, їхнє значення

4. Розпорядок дня. Про періоди і цикли на картинах - на прикладі орнаментів або оптичного мистецтва

5. Я і мій родовід. Як зображувати близьких, навіщо художники це робили

6. Кольори просторів, що нас оточують

7. Слова, які ми говоримо 

8. Карти і наші маршрути

9. Конструктор з людей. Робота з типажами, аналіз портретів представників певних соціальних груп, зображень натовпу

10. Зв'язки між нами. Про вплив однієї людини на іншу, художника на глядача і глядача на художника; створення однієї роботи на двох

11. Де живе картина? Про діалог інтер'єру або екстер'єру та художнього об'єкта; чому це важливо

12. Історії, які можна розповісти графічно

13. Скільки живе те, що ми створюємо. Як малювати картини, що живуть довго

14. Сонце, лампа, свічка. Що потрібно знати про світло в картинах; контраст і світло як зображальні засоби

15. Підведення підсумків. Для постійних учасників, створення підсумкових робіт та перегляд фото - і відеоматеріалів, зроблених під час занять

 

Набір в групи відкрито. Запрошуємо дітей віком від 7 до 12 років. Більше інформації і записатись на курс можна за тел. +38 095 799 35 35

Разове відвідування заняття – 100 грн. Абонемент на 5 занять – 400 грн. У вартість входять всі матеріали, з якими діти працюватимуть.

Інші новини

18 березня 2024
Знайомимо з першою трійкою мисткинь, що увійшли в нову едицію проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні"

Минулої п’ятниці ми разом із Katarzyna Kozyra Foundation та Galeria Labirynt поповнили Secondary Archive матеріалами про 15 нових українських художниць. Найближчі два тижні ділитимемося цитатами з їхніх висловлювань — почитати повний текст і біографії мисткинь можна на сайті secondaryarchive.org.

...
10 березня 2024
Зін за донейт: ми випустили новий мерч до виставки Тетяни Пухнавцевої "обірваний край"
 
Чудова новина: ми зробили для вас новий мерч з нагоди відкриття виставки "обірваний край" — невеличкий зін із роботами художниці Тетяни Пухнавцевої.
 
Видання вийшло лімітованим накладом — усього 20 примірників, і кожен з них має унікальну рису та свій номер. Вартість такого сувеніру — 200 гривень. Усі зібрані кошти ми долучимо до нашого збору для спільноти MEDYCHKA, що допомагає медикам на фронті: закуповує тактичні стропи, функціональні турнікети, лапароскопічні інструменти.
...