ПЕРМАНЕНТНА РЕВОЛЮЦІЯ: в Музеї Людвіга у Будапешті представили твори українських митців
17/04/2018

ПЕРМАНЕНТНА РЕВОЛЮЦІЯ: в Музеї Людвіга у Будапешті представили твори українських митців

ПЕРМАНЕНТНА РЕВОЛЮЦІЯ - проект, в рамках якого 37 українських художників та творчих груп представили свої роботи в Музеї Людвіга в Будапешті. В проекті використали роботи художників різних поколінь з кінця 1980-х років до сучасності. Саме в цей період відбувались процеси, які більшою мірою сформували сучасну Україну та її творчу спільноту: вихід зі складу Радянського Союзу та здобуття незалежності, трансформація політико-економічної системи та масові протести, а також - збройний конфлікт на Сході держави. Такі перетворення відбулись водночас з глобальними змінами - появою Інтернету, поширенням мобільного зв’язку та низки гаджетів, які дозволили інформаційному потоку рухатись в рази швидше, ніж раніше. Життя в епоху перманентних змін та переворотів вже сформувало ціле покоління людей, для яких перебування в стані неспокою є звичним.

Сучасне українське мистецтво знаходиться на стадії розвитку та є досить неоднорідним і самобутнім. Щоб показати мистецький процес в його різноманітності для європейської спільноти, була влаштована виставка “PERMANENT REVOLUTION”. В ній взяли участь такі митці та мистецькі групи: APL315, Алевтина Кахідзе, Аліна Клейтман, Анатолій Бєлов, Арсен Савадов, Артем Волокітін, Борис Кашапов, Борис Михайлов, Василь Цаголов, Влада Ралко, Вова Воротньов, Гліб Катчук та Ольга Кашимбєкова, Дар’я Кольцова, Давид Чичкан, Жанна Кадирова, Ігор Петров, Пьотр Армяновський, Сергій Братков, Станіслав Волязловьский, Тарас Ковач, Марія Куликовська, Юрій Лейдерман та Ігор Чацкін, Микола Маценко, Роман Михайлов, Роман Мінін, Євген Нікіфоров, Нацпром (Олег Тістол та Микола Маценко), Сергій Петлюк, Олексій Радинський, Олександр Ройтбурд, Олексій Сай, Олександр Чекменьов, Степан Рябченко, Мітя Чуріков, Микита Шаленний, OpenGroup, SzuperGallery (Сузанна Клаузен та Павло Керестей).

Кураторкою проекту від імені Музею Людвіга стала директорка музею Джулія Фабеньї, а кураторами від України – Аліса Ложкіна та Костянтин Акінша.

Ілюстрація: фото з відкриття виставки "Перманентна революція" з сайту Zenko Foundation.

 ПЕРМАНЕНТНА РЕВОЛЮЦІЯ: в Музеї Людвіга у Будапешті представили твори українських митців

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...