Open call. Як писати про культуру аби не було соромно
11/11/2018

Open call. Як писати про культуру аби не було соромно

Увага, Open call!

Для всіх, хто вчиться на факультеті журналістики та мріє писати про мистецтво і культуру незабаром в Артсвіт стартує медіа-вокршоп “Як писати про культуру, аби не було соромно”. Тож, якщо ви бажаєте не лише поглибити знання про мистецтво, а й стати тими, хто розповідає про нього людям, - не пропустіть!

Медіа-воркшоп створено для того, аби актуалізувати тему культури як цікаву та актуальну для студентів-журналістів. Воркшоп допоможе не лише набрати базу знань про те, як писати про культуру та мистецтво, а й стане базою для тренування цих навичок. 

До участі у воркшопі запрошуємо студентів 2-4 курсів факультетів журналістики та суміжних дисциплін. Відбір учасників воркшопу відбудеться на конкурсній основі, відправити заявку необхідно за посиланням http://bit.ly/2JxI9gp. Дедлайн подачі заявок 11 листопада (включно). Результати будуть відомі 15 листопада.

День 1. Знайомство. Презентація основних платформ та ресурсів, що займаються темою культури.

День 2. Розмова “Як написати текст про культуру?” та “Чому локальна історія має значення”. Скайп-розмови з критиками та редакторами видань Bird in Flight та Korydor.

День 3. Українська мистецька критика 1990-х. Розбір текстів.

День 4. Прес-конференція. (Прес-конференція на прикладі виставки буде створена спеціально як модель задля розуміння того, як правильно питати організаторів, про що, яким чином формулювати питання та ін.)

День 5. Випуск. Розбір авторських текстів.

Кількість людей у групі: до 10

Кількість днів: 5 днів по 3 години

Лекторка: Катерина Яковленко, співробітниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre. Завершила навчання у аспірантурі за фахом “Історія та теорія журналістики” на кафедрі нових медій Львівського національного університету ім. Івана Франка. Дописує у видання Bird in Flight, Лівий берег, open democracy та ін. Писала тексти у видання Українська правда, Vogue та Korydor.

Участь безкоштовна.

* Учасники з інших міст самі покривають витрати на транспорт та проживання.

 

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...