Резиденція Lublin Station | Open call

17 квітня 2023 - 17 червня 2023

Прес-реліз

Галерея Артсвіт спільно з галереєю Лабіринт (Люблін, Польща) оголошують open call серед українських художників/-ць, кураторів/-ок та дослідників/-ць. Дедлайн – 17 червня 2023 року.

Якщо ви працюєте із соціально-критичним мистецтвом, осмислюєте актуальні процеси в суспільстві, використовуєте в роботі різні медіа та підходи, запрошуємо вас розповісти про себе, подавши заявку на участь у резиденції Lublin Station в галереї Лабіринт у 2023–2024 роках. Тривалість резиденції 1-2 місяці.
 
Щоб податись на конкурс, необхідно заповнити онлайн форму українською або англійською мовою та прикріпити портфоліо – https://bit.ly/40famOs

Без вікових обмежень.
 
Якщо ви митець/мисткиня, протягом резиденції можете займатись власною практикою, а наприкінці - підготувати презентацію, показ, виставку або інший цікавий вам захід (за бажанням), проте обов’язковим є формат artist talk.
 
Якщо ви куратор/-ка, пропонуємо займатись власними дослідженнями, підготувати публічну програму або розробити концепцію виставки.
 
В межах резиденції ви отримаєте кошти на житло, стипендію та витрати на дорогу (щонайменше 2000 злотих), а також передбачені ще 2000 злотих власне на продакшен роботи.
 
Ми співпрацюємо з галереєю Лабіринт багато років та маємо довірливі партнерські стосунки і взаємну підтримку. Лабіринт є однією із європейських інституцій, що системно підтримує художнє середовище України та співпрацює з ним. Саме тому ми рекомендуємо взяти участь у відкритому конкурсі.
 
Галерея Лабіринт у Любліні – муніципальна інституція, орієнтована на сучасне мистецтво. Працює з 1956 року. Галерея реагує на мінливу мистецьку та соціальну дійсність. Місія галереї — стежити за пульсом сучасного мистецтва, помічати його найцікавіші явища та відкривати важливі контексти. Програма галереї представлена виставками, дискусіями, освітніми програмами, кінопоказами, презентаціями книжок, воркшопами тощо.
 
Відкритість і доступність – цілі, до яких команда галереї завжди прагне. “Ми мріємо створити заклад без бар’єрів, тож хочемо, щоб усі почувались у нас затишно – незалежно від рідної мови, віку, походження, ступеня здібностей тощо. Ми працюємо зі студентами, мігрантами, людьми похилого віку, дітьми, молоддю, а також враховуємо потреби різних інших груп, таких як люди із порушеннями слуху чи зору.”