Артсвіт дітям: колаж та його мешканці
24/10/2017

Артсвіт дітям: колаж та його мешканці

Діти, які вивчають мистецтво, в 4 рази швидше досягнуть успіхів у навчанні, а також в математиці та інших точних науках вважають дослідники.

А 72% бізнес-лідерів в США зізналися, що шукають людей, які можуть творчо підійти до проблеми. Це не дивно, адже сьогодні на сторінках газет і журналів ми бачимо історії успіху людей, які колись нестандартно відреагували на виклики. Ці цифри досить переконливі, аби замислитися над розвитком творчих здібностей своїх дітей.

Але ще більш важливо для галереї Артсвіт це перетворити спілкування дітей з мистецтвом у чудову подорож, яка дозволить вивчати світ і себе легко та під час гри.

Творчі заняття допомагають дітям здобути навички, робота над якими часто не відбувається під час стандартних уроків у школі, але вони обов'язково знадобляться в житті. По-перше, це впевненість, адже, коли дитина пробує нове в комфортному просторі галереї, вона дізнається більше про свої творчі здібності. По-друге, наймолодші художники вчаться фокусуватися, працювати в команді і отримувати задоволення від процесу.

Чому колаж? Будемо з вами відвертими ми випробували багато різних підходів, адже це вже четвертий курс, який організовує галерея. Раніше наші програми мали акцент на історії мистецтва і художніх напрямках. Цього разу ми вирішили створити максимально практичний курс. З досвіду ми бачимо, що найбільшу радість дітям приносить створення роботи на кожному занятті і можливість бачити результат своєї праці майже одразу.

Цей курс також особливий тим, що діти глибоко вивчають один метод колаж, але використовують різні підходи і матеріали. Наприклад, вони будуть працювати з тканинами, картами, журнальними вирізками. Або виконувати такі завдання: придумати власного мультиплікаційного персонажа і його історію, створити своє місто з особливим побутом або колаж-враження від почутої музики, скласти ассамбляж із ѓудзиків, гребінців, замків тощо.

Практичні заняття будуть основою, а вже в процесі діти дізнаються більше про історію мистецтв, будуть працювати в атмосфері галереї, в якій постійно проходять виставки, а сучасні художники і куратори із задоволенням спілкуються з учнями.

"Колаж цікавий як для дітей, так і будь-якого дорослого, вважає викладачка курсу Вікторія Тимонова, за допомогою цієї техніки можна висловитися і виявити себе, а також внутрішньо наповнитися".

 

 

Інші новини

18 березня 2024
Знайомимо з першою трійкою мисткинь, що увійшли в нову едицію проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні"

Минулої п’ятниці ми разом із Katarzyna Kozyra Foundation та Galeria Labirynt поповнили Secondary Archive матеріалами про 15 нових українських художниць. Найближчі два тижні ділитимемося цитатами з їхніх висловлювань — почитати повний текст і біографії мисткинь можна на сайті secondaryarchive.org.

...
10 березня 2024
Зін за донейт: ми випустили новий мерч до виставки Тетяни Пухнавцевої "обірваний край"
 
Чудова новина: ми зробили для вас новий мерч з нагоди відкриття виставки "обірваний край" — невеличкий зін із роботами художниці Тетяни Пухнавцевої.
 
Видання вийшло лімітованим накладом — усього 20 примірників, і кожен з них має унікальну рису та свій номер. Вартість такого сувеніру — 200 гривень. Усі зібрані кошти ми долучимо до нашого збору для спільноти MEDYCHKA, що допомагає медикам на фронті: закуповує тактичні стропи, функціональні турнікети, лапароскопічні інструменти.
...