Жінка та фемінізм. Право на творчість
06/03/2017

Жінка та фемінізм. Право на творчість

9 березня о 19:00 в Артсвіт відбудеться лекція кураторки Наталії Лобач про вплив ідей фемінізму на мистецтво XX-XXI століття. Сенс Міжнародного жіночого дня сьогодні є спотвореним. Тож ми хочемо використати можливість звернути увагу на права жінок, солідарність у боротьбі за них і запрошуємо гостей галереї приєднатися до лекції та обговорення. 

Слухачки та слухачі лекції дізнаються, як мисткині вплинули на зміну свідомості та хто з українських художниць долучився до світового руху.

Наталія Лобач – кураторка культурних проектів, арт-менеджерка галереї сучасного мистецтва Barannik. Захід організовано спільно з ГО "Гендерний клуб Дніпро".

"Гендерний клуб Дніпро" – громадська організація, що сприяє реалізації принципів гендерної рівності, недискримінації, рівних можливостей, шляхом проведення інформаційних компаній, організації масових просвітницьких заходів.

Вхід вільний. Артсвіт, вул. Січових Стірльців, 4а

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...