Ворк-шоп Ревковського/Рачинського та Дмитра Кубанова
22/09/2018

Ворк-шоп Ревковського/Рачинського та Дмитра Кубанова

22 вересня в рамках виставки "Кіптява" відбудеться ворк-шоп Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського. На ворк-шопі художники розкажуть про особливості їхнього методу роботи з інтернет-архівами на прикладі дослідження підприємств Дніпропетровського регіону.
 
Запрошений гість дослідник Дмитро Кубанов розповість про архітектурні та урбаністичних особливості міста Кам'янське.
 
Даніїл Ревковский і Андрій Рачинський - митці з Харкова, практика яких базується на дослідженні та звертається до соціальної проблематики. Вже більше року художники досліджують Дніпропетровський регіон. На початку року вони представили роботу, присвячену електротранспортній трагедії у Кам’янському 1996 р., “КТМ-5” на виставці номінантів премії PinchukArtCentre.

До цього працювали з Луганською та Донецькою областями, зробивши на основі дослідів 2 проекти: "Капітальний ремонт" та "Джерела світла".

У першому проекті художники провели аналіз автобусів львівського виробництва, які курсували на території Донецької та Луганської областей. Більшість з них після капітального ремонту мають нестандартний окрас. Це проект про переосмислення візуальних форм, які часто несвідомо знаходяться в міському просторі.

Другий проект був експанований у підвалі Лисичанського краєзнавчого музею і відбувся за сприяння самоогранізації DE NE DE у рамках виставки "Музей міста Світлогдад". Митці працювали зі знайденими архівними фотографіями будівництва сєвєродонецького заводу "Азот". Сьогодні завод на межі знищення.

У Харкові відбулось тривале дослідження написів, пов'язаних з подіями 2014 року, як проукраїнського так і сепаратистського характеру, та їх умовною війною. Ревковський Рачинський зробили більш особистий меседж - серія написів у різних частинах міста, передчуття матері, яка відчуває як втрачае свого сина на війні. Це передчуття стає реальністю.

Також у своїх мистецьких практиках художники часто звертаються до роботи із соціальними мережами. Один з таких проектів - "Троя ВК", - показаний на квартирній виставці Михайла Алєксєєнка у Києві.

Початок ворк-шопу о 16:00. Вхід вільний.

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...