Вероніка Чорненька. Молоко. Види захисту
06/09/2018

Вероніка Чорненька. Молоко. Види захисту

Кімната запрошує на відкриття нової виставки мисткині Вероніки Чорненької "Молоко. Види захисту", що відбудеться 6 вересня о 19:00. 

"Немовля, що було спочатку всередині матері, тепер приймає мати всередину себе.

У період годування присутній елемент фрустрації, оскільки воно не замінює пренатальної єдності з матір’ю. Материнське молоко і самі груди в позитивному аспекті є символом материнської доброти, невичерпного терпіння і щедрості, а також творчості. Найпершим об'єктом заздрощів стають груди, що годують, оскільки немовля відчуває, що вони володіють всім, що йому потрібно, і, що існує необмежений потік молока і любові, який груди залишають для власного задоволення. Це відчуття поєднується одночасно з образою і ненавистю, в результаті чого руйнуються відносини з матір'ю." - на основі праці Мелані Кляйн «Заздрість та вдячність». 

Вероніка Чорненька - художниця, народилась в 1995 році, з дванадцяти років створює автопортрети, задаючись питаннями самоідентифікації. Закінчила музичну школу за відділом фортепіано. Наразі навчається за спецальністю Психологія в Дніпровському національному університеті ім. О. Гончара. Живе та працює в місті Дніпро.

Вхід вільний. Шукайте нас всередені галереї Артсвіт, вул. Січових Стрільців, 4а. Працюємо ми також за графіком Артсвіт, з 12:00 до 20:00. Виставка триватиме до 18 вересня. 

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...