«Уявне місто Дніпро»: лекція fantastic little splash
30/09/2021

«Уявне місто Дніпро»: лекція fantastic little splash

30 вересня в галереї Артсвіт відбудеться лекція групи fantastic little splash «Уявне місто Дніпро». Початок о 19:00. 

Під час лекції fantastic little splash розкажуть про уявне місто Дніпро, яке існувало протягом століть у фантазіях, планах і помилкових уявленнях дніпрян та гостей міста. Побіжний огляд проєктів минулого (за часів Катерини та радянського періоду) знаходить своє продовження у сучасній міфології Дніпра — як в офіційній політиці, так і в цифровому фольклорі пересічних городян. Лекція побудована на архітектурних кресленнях, замальовках, ескізах, 3-D візуалізаціях, щоденникових записах, політичних обіцянках, хибних прогнозах, журналістських помилках, маркетингових стратегіях і народній творчості людей, які уявляли та продовжують уявляти місто, віддалено подібне до Дніпра.

Вхід вільний за умови реєстрації: https://cutt.ly/fEREPqL 

fantastic little splash — це колектив, заснований художницею і журналісткою Лєрою Мальченко та художником й режисером Олександром Ганцем. У своїх роботах колектив поєднує мистецьку практику та дослідження медіа. Fantastic little splash особливо зацікавлені у віртуальних колективних практиках, альтернативних реальностях, порядку й безладу, утопіях і дистопіях. Колектив створений у 2016 році. Базується у Дніпрі.

Подія відбувається в межах виставки «Я під'їжджала до мiста, якого ще не знала», створеної резидентками напрямку «Кураторські практики» Програми резиденцій галереї Артсвіт.

Програма резиденцій реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

 

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...