Історії війни. Дар'я Кольцова
05/08/2022

Історії війни. Дар'я Кольцова

Сьогодні публікуємо другу розповідь з серії історій про художників/-иць та їх роботи, що беруть участь в діючій виставці "Як у кіно...". Цей текст Дар'ї Кольцової ви могли бачити на самій виставці біля її роботи. Ми його наводимо ще раз, задля його документації у відкритому онлайн просторі.

"В підвалах по всій моїй країні від бомбардувань Росії ховаються люди, вони відмічають дні та померлих рисками на стінах. Стіни перетворюються у метричні книги смертей.
Біль розриває мене. Колись я втратила дитину, а сьогодні Україна втрачає дітей кожного дня і цифри постійно зростають: 70, 92, 118, 218, 226… кожного дня я приходжу і роблю нові скульптури.
Ця робота — мій ритуал вшанування кожного маленького життя, можливість матеріалізувати кожну втрату, заспівати останню колискову та відпустити.
Саунд: спільно з Яною Шлябанською"

Дар’я Кольцова – художниця, народилася в 1987 році в Харкові. Її творчість, що включає інсталяції, перформанси та відео, поєднує політичний та особистісний виміри. Своїми роботами Дар’ї вдається зробити актуальні геополітичні чи соціальні ситуації чутливими та відчутними, через переплітання інтимного сприйняття та впливу на окремих людей. Віддаляючись від спроби реалістичного зображення, вона надає форму новим образам, іноді отриманим з історичних чи іконографічних досліджень. Після анексії Криму Росією та початку війни на Донбасі в 2014 році вона працює над наслідками війни та ставить під сумнів можливості захисту та стійкості.

Інші новини

18 березня 2024
Знайомимо з першою трійкою мисткинь, що увійшли в нову едицію проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні"

Минулої п’ятниці ми разом із Katarzyna Kozyra Foundation та Galeria Labirynt поповнили Secondary Archive матеріалами про 15 нових українських художниць. Найближчі два тижні ділитимемося цитатами з їхніх висловлювань — почитати повний текст і біографії мисткинь можна на сайті secondaryarchive.org.

...
10 березня 2024
Зін за донейт: ми випустили новий мерч до виставки Тетяни Пухнавцевої "обірваний край"
 
Чудова новина: ми зробили для вас новий мерч з нагоди відкриття виставки "обірваний край" — невеличкий зін із роботами художниці Тетяни Пухнавцевої.
 
Видання вийшло лімітованим накладом — усього 20 примірників, і кожен з них має унікальну рису та свій номер. Вартість такого сувеніру — 200 гривень. Усі зібрані кошти ми долучимо до нашого збору для спільноти MEDYCHKA, що допомагає медикам на фронті: закуповує тактичні стропи, функціональні турнікети, лапароскопічні інструменти.
...