Робоча поїздка у Львів директорки Артсвіт Ірини Полікарчук
23/08/2021

Робоча поїздка у Львів директорки Артсвіт Ірини Полікарчук

Завдяки гранту від Українського культурного фонду директорка Галереї Артсвіт Ірина Полікарчук здійснила тижневу робочу поїздку до Львова. В рамках цієї поїздки відбулося знайомство із командами Центру міської історії (Анастасія Холявка, Вікторія Панас та Олександр Маханець), Інституту стратегії культури (Юля Хомчин, Ярина Короткевич і Лідія Савченко-Дуда).


Ірина завітала в Ya Gallery Lviv, де зустрілася із Павлом Гудімовим та відвідала виставку Карла Звіринського «Ліс. Потойбічне». Взаємодіяла з інтерактивною експозицією «Музей Міста, Львів» про дитинство, де залишила і свій відеоспогад. Побачила чудовий приклад ревіталізації міського простору Lem Station, де Михайло Лемак провів насичену екскурсію. Досліджувала простори Палацу Гнату Хоткевича, яким зараз займається молода й амбітна команда. Розповідала про Дніпро, Галерею Артсвіт, Центр сучасної культури у Дніпрі та дніпропетровську школу фотографії в Jam Factory Art Center.


Завершальними етапами робочої поїздки стали зустріч з директоркою Фабрики Повидла Боженою Пеленською та знайомство з Andrii Linik, муніципальним простором РадіоГараж / RadioGarage, ще одним класним прикладом взаємодії міста із активними молодими командами. В межах цієї поїздки Ірина Полікарчук поглибила своє розуміння культурного середовища Львова, його перспектив та вже наявних успіхів, що може допомогти в розвитку інфраструктури Дніпра. Також відбулися зустрічі з багатьма художниками/-цями, кураторами/-ками, культурними діячами/-ками, що формують культурну сцену міста.


Виражаємо велику подяку Фабриці Повидла та Божені Пеленській, також Софії Короткевич за допомогу в організації програми. 

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...