Покази українського кіно в Артсвіт: "Короткі Зустрічі"
22/08/2022

Покази українського кіно в Артсвіт: "Короткі Зустрічі"

25 серпня о 18:00 в галереї Артсвіт відбудеться показ стрічки Кіри Муратової «Короткі зустрічі»!

Це дебютний фільм української режисерки, знятий у далекому 1967 році. В центрі сюжету – чиновниця Валентина, яка інспектує одеські новобудови на предмет наявності води в кранах.
«Короткі зустрічі» могли б стати звичайною радянською романтичною історією на тему села і міста, якби не естетичні прийоми, музично-поетичні вставки, нелінійний монтаж та «дивні» стосунки між персонажами. Саме ці особливості стали причиною того, що фільм протягом 20 років після випуску майже ніде не показували.

Вхід вільний. Для участі потрібно зареєструватися: https://bit.ly/3pz6F6r.
Фільм наданий із колекції Довженко-Центр : Dovzhenko Centre
Покази українського кіно в Артсвіт: "Короткі Зустрічі"

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...