“Перформанс - це ефемерні дії, що відбуваються в реальному просторі”, - Вальдемар Татарчук про резиденцію в Дніпрі
06/08/2019

“Перформанс - це ефемерні дії, що відбуваються в реальному просторі”, - Вальдемар Татарчук про резиденцію в Дніпрі

Вальдемар Татарчук  вже вдруге приїде до Дніпра, цього разу в ролі куратора напрямку резиденцій з перформансу, що відбудуться з 7 по 13 вересня в межах Програми резиденцій галереї Артсвіт.  Відомий перформер, куратор та директор галереї сучасного мистецтва в Любліні “Лабіринт” розповів нам, на що чекати учасникам:

“Перформанс - це еферемні дії, що відбуваються в реальному просторі, як правило, разово. Я би хотів залишити слід після конкретного перформансу. Що це може бути, як показати глядачам те, що тільки-но відбулось і було адресовано конкретним людям в конкретний час у конкретному місці. Який зв’язок між перформансом - живою дією - та статичним об’єктом, що його репрезентує та може стати частиною виставки?

Ми працюватимемо над новими перформансами в контексті міста Дніпра (індивідуальними та колективними) та водночас подумаємо, як показати ці ефемерні дії у форматі виставки.” 

Вальдемар Татарчук народився в 1964 році в Семеатиче, Польща, закінчив Університет Марії Склодовської-Кюрі. Художник (працює з перфомансом, інсталяцією), куратор, засновник Центру перфомансу у Любліні (1999-2010), директор галереї Labirynt у Любліні (з 2010 року). Активно працює з перфомансом з 1988 року. Бере участь у проектах в Європі, Північній Америці та Азії. Кураторські проекти Вальдемара Татарчука: Фестиваль перформативного мистецтва “Art Kontakt” (Люблін / Польща), Європейський фестиваль перформативного мистецтва (Центр сучасного мистецтва, Варшава / Польща), Performance Arsenal (галерея "Арсенал" м. Білосток / Польща), Дні перформансу (Київ та Львів / Україна) та інші. Живе та працює в місті Люблін, Польща

Резиденція реалізовується за підтримки Українського культурного фонду

Щоб взяти участь заповніть анкету, останній термін подачі - 11 серпня (включно).

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...