Незабаром відкриваємо виставку "Мені наснились звірі" в галереї Лабіринт у Любліні
07/11/2022

Незабаром відкриваємо виставку "Мені наснились звірі" в галереї Лабіринт у Любліні

Мені наснились звірі / I dreamed of the beasts / Śniły mi się bestie

Виставка відкриється в Любліні, Польща 25 листопада та триватиме аж до 26 лютого наступного року.

Організатор: Галерея Артсвіт (Дніпро, Україна)
Кураторки: Катерина Яковленко, Галина Глеба
Координаторки: Ірина Полікарчук, Моніка Рейман

Учасники та учасниці:
Катерина Бучацька
Дарина Гладун та Лесик Панасюк
Євген Голубєнцев
Дмитро “Орест” Козацький та Юлія Гонтарук
Анна Звягінцева
Інга Леві
Яна Кононова
Анастасія Пустоварова
Поль, Тоха та Цвях
Учасники та учасниці програми “Артсвіт дітям”
Оля Федорова
Богдан Шумилович та кіт Коржик

Ця виставка постала з роздумів про чарівний ліс, який раніше був для нас місцем прогулянок, умиротворення та спокою, а тепер повний загроз: замінована земля, місця вбивств, зґвалтувань та безпрецедентних колективних трагедій. Наш ліс став дрімучим, темним, повним страху. Але навіть у непроглядній темряві його мешканці — надзвичайні створіння — допомагають освітити шлях і побороти морок. Ці магічні істоти приходять у снах, живуть з нами вдома, тримають нас за руки, захищають на фронті, ховають загиблих. Силою цих створінь є гідність, вона розсіює страх, допомагає побороти травму; дозволяє пройти шлях через труднощі так мовби через казкову ініціацію. Звертаючись до концепції казкового, ми не знецінює реальний біль та трагедію. Попри реальний жах війни, саме фантазійність та утопічність дозволяють мріяти про майбутнє, триматись за нього і апелювати до нього так, наче воно не абстрактне, а міцне мов бетонний фундамент.

Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut
За сприяння Центру сучасної культури у Дніпрі (Dnipro Center for Contemporary Culture), MOCA NGO, Центру міської історії Центрально-Східної Європи, ательєнормально, Вавилон13.

Незабаром відкриваємо виставку "Мені наснились звірі" в галереї Лабіринт у Любліні

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...