Мистецтво під час випробувань. Онлайн-лекція Катерини Яковленко
26/03/2020

Мистецтво під час випробувань. Онлайн-лекція Катерини Яковленко

Оскільки галерею Артсвіт, як і решту культурно-мистецьких інституцій, зачинено на карантин, ми готуємо кілька заходів, що будуть доступні онлайн. Перший відбудеться 26 березня о 19:00 на нашій сторінці в мережі Instagram. Дослідниця і критикиня мистецтва Катерина Яковленко прочитає лекцію  "Мистецтво під час випробувань".

Людство у різні часи зіштовхувалось з епідеміями, пандеміями, війнами, масовим голодом та іншими випробуваннями, які несли за собою багато смертей та скалічених доль. Катерина Яковленко розповість про те, як чума, СНІД, голодомор та Чорнобиль вплинули на мистецтво.

Подивитись лекцію та задати питання можна буде на сторінці https://www.instagram.com/artsvitgallery/ .

Катерина Яковленко - співробітниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, журналістка, критикиня мистецтва.

Ілюстрація: Пітер Брейгель. Тріумф смерті

 

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...