Кураторські практики: резидентки про свою виставку «Я під'їжджала до мiста, якого ще не знала»
11/09/2021

Кураторські практики: резидентки про свою виставку «Я під'їжджала до мiста, якого ще не знала»

Виставка «Я під'їжджала до мiста, якого ще не знала» виходить за межі білого куба в міський простір, щоб активно залучити мешканців і мешканок міста в процес вибудовування відносин з відчуженим міським простором. Кураторки виставки розкажуть про процес підготовки до виставки, кураторську концепцію та специфіку виходу за межі території мистецтва.

Вони також поговорять про неконвенціональні кураторські стратегії: як працювати з нематеріальним мистецтвом, курувати події та перформативні жести? Яким чином мова мистецтва може бути такою, що об'єднує атомізоване суспільство для усвідомлення і вирішення соціальних й політичних проблем? Як змінюється роль куратора і художника, коли вони працюють поза музейним простором?

Цього року у резиденції напряму «Кураторські практики»  взяли участь 4 кураторки: Дарина Скринник-Миська, Антоніна Стєбур, Ксенія Ульянова, Анна Філіппова. Кураторка напрямку: Тетяна Кочубінська. Результатом резиденції стала виставка «Я під'їжджала до мiста, якого ще не знала».

Curatorial talks відбудеться 11  вересня. Початок о 15:00. Вхід вільний за посиланням https://cutt.ly/AWOBfsF

Програма резиденцій галереї Артсвіт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...