Контексти візуальної культури: основні засоби виразності в мистецтві
07/05/2018

Контексти візуальної культури: основні засоби виразності в мистецтві

Авторський курс Олени Годенко-Наконечной триває! 12 травня відбудеться освітній модуль "Основні засоби виразності в мистецтві".

За традицією поглиблено вивчаємо тему протягом двох лекцій: "Дієвість виражальних засобів різних видів візуального мистецтва" та "Аналіз образності класичних і сучасних мистецьких творів". Модуль також включає ознайомлення з актуальною виставкою Місто "без призначення", кураторки Наталії Чичасової та два кава-брейки.

Під час лекцій пропонує заглибитися в естетико-культурологічні проблеми теорії і практики візуального мистецтва; на прикладі яскравих творів різних мистецьких напрямків виокремити базові підходи у вирішенні питання образності, взаємодії змісту і форми; розглянути дієвість таких виражальних засобів як колір, лінія, простір, композиція, ритм, рух тощо.

Огляд різних концепцій творення художнього образу допоможе глядачеві навчитися аналізувати твори класичного та сучасного мистецтва.

Реєстрація та умови участі за посиланням goo.gl/yvFA7F

Вступ до модулю - відкрита лекція Контексти візуальної культури. Засоби виразності, котра відбудеться 10 травня о 19:00. Тема лекції – «Основні засоби виразності в мистецтві». Це буде продовження розмови про візуальну культуру – класичну та сучасну, про те, які змістові та формальні можливості і прийоми використовували автори при створенні художніх образів, як із часом змінювалися підходи до розуміння змісту і форми в мистецтві, у якій мірі виражальні засоби різних видів мистецтва впливали на формування авторських задумів.

Під час лекції демонструватимуться як картини минулих століть – Брейгеля, Веласкеса, Рубенса, так і твори художників ХХ століття – Матісса, Далі, Нам Джун Пайка та інших.

Вхід вільний для всіх охочих.

 

Ілюстрації: Нам Джун Пайк “TV Buddha”(1974), роботи Лоренцо Барніні та Жана-Мішеля Баскіа

 

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...