Кіноніч: поетичне кіно (Джармуш/Сорентіно)
08/10/2017

Кіноніч: поетичне кіно (Джармуш/Сорентіно)

Кіноніч змінює формат! Відтепер дивитимемось авторське кіно, яке так люб'язно надає Arthouse Traffic, раніше, а саме з 18:00 до 23:00. 

14 жовтня куратор заходу Сергій Острянин пропонує незвичну для наших галерейних показів добірку сучасного поетичного кіно. Постійних відвідувачів показу просимо сильно не дивуватися, бо ж цього разу у фільмах не буде відвертих сцен сексу, насилля та трешу, словом, - усього того, за що ви вже встигли полюбити Кіноніч. Натомість досліджуємо особистий почерк двох майстрів поезії від кіно: американця Джима Джармуша та італійця Паоло Сорентіно. Разом порівняємо визначення поезії по обидва боки Атлантики і заново відкриємо взаємодію кіно та життя.


У медитативному "Патерсоні" завмремо перед німою красою рутини тихого життя та віршовим розміром, що ним Джармуш розповідає історію водія автобуса у місті Патерсон Патерсона у виконанні нової зірки арт кіно Адама Драйвера. Особливий погляд звернемо на, здавалося б, випадкові деталі світу стрічки, що є втіленням справжньої поезії життя. Фільм вже встиг отримати одностайне визнання критиків та стати претендентом на звання кращої стрічки режисера, тож маємо нагоду ретельно роздивитися та зрозуміти, з чого твориться жива класика.

Друга стрічка показу - філософська, з нотками тонкого гумору, "Юність" Сорентіно, фільм-роздум на тему краси життя в різному віці та зміни її розуміння нами з плином часу. Поезію стрічки шукаємо як у формі, так і у змісті: довершена операторська робота, чисте зображення природної емоційності та напрочуд глибокі герої - ці складові вже однозначно стали візитівками режисера, якого критики вже встигли прозвати "новим Фелліні".

Початок о 18:00. Вхід вільний.

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...