Гривні альтернативної України. Перформанс Давида Чичкана
26/02/2021

Гривні альтернативної України. Перформанс Давида Чичкана

26 лютого о 18:00 запрошуємо на перформанс Давида Чичкана, що відбудеться в межах його персональної виставки «Гривні альтернативні».

Давид Чичкан пропонує відвідувачам принести купюри номіналом 20 або 200 гривень, які він власноруч доповнить цитатами Лесі Українки або Івана Франка, зміст котрих стосується соціально-економічного устрою. Перформанс продовжуватиметься допоки розписані художником купюри перебуватимуть в обігу, виконуючи окрім економічної також просвітницьку функцію.

Під час перформансу відбуватиметься відеозйомка.

Участь за попередньою реєстрацією за посиланням https://cutt.ly/5lg81N8.

Для відвідування обов'язкова наявність індивідуальної захисної маски.

 

Давид Чичкан (1986) — сучасний український художник, який послідовно розвиває критичний напрямок в мистецтві та перетворює власну художню практику на інструмент трансформації суспільства. Працює з такими медіа як графіка, живопис, стріт-арт та перформанс. Автор персональних проєктів «Портрети, які говорять» (Bereznitsky Art Foundation, Київ, 2020), «Втрачена можливість» (Центр візуальної культури, Київ, 2017), «Під час війни» (Артсвіт, Дніпро, 2016). Cеред останніх міжнародних проєктів за участі Давида Чичкана виставка «Між вогнем і вогнем. Українське мистецтво зараз» (Відень, Австрія, 2019), Перша Варшавська бієнале (Варшава, Польща, 2018), фестиваль Warsaw Under Construction (Варшава, Польща, 2018), виставка «Перманентна революція» (Музей Людвіга, Будапешт, Угорщина, 2018), Київська бієнале «Київський Інтернаціонал» (Київ, 2017), П’ята Одеська бієнале (Музей сучасного мистецтва Одеси, 2017). Живе та працює в Києві.

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...