Екскурсія виставкою «Я під'їжджала до мiста, якого ще не знала»
07/10/2021

Екскурсія виставкою «Я під'їжджала до мiста, якого ще не знала»

7 жовтня о 19:00 в галереї Артсвіт відбудеться екскурсія виставкою «Я під'їжджала до мiста, якого ще не знала», яку проведе Тетяна Кочубінська - кураторка напрямку Кураторські практики.

Вхід на екскурсію вільний за умови реєстрації https://cutt.ly/NEJJcfK.

Тетяна Кочубінська - закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури зі ступенем магістра з історії мистецтва (відділення арт-менеджмент). Почала свою професійну кар’єру в Київському музеї російського мистецтва (нині — Національний музей «Київська картинна галерея»), де працювала дослідницею й кураторкою з 2006 по 2011 рік. 2012–2014 рр. брала участь у навчальній програмі «Кураторська платформа», організованої PinchukArtCentre (Київ), в якому працювала з 2014 по 2019 рр. З 2019 року — незалежна кураторка; співпрацює з онлайн-виданням про мистецтво Your Art.

У 2016–2019 роках Тетяна Кочубінська була кураторкою Дослідницької платформи PinchukArtCentre, спрямованої на створення цифрового архіву сучасного українського мистецтва. У своїй кураторській практиці Тетяна Кочубінська цікавиться питаннями відповідальності, пам’яті й травм, пов’язуючи радянське минуле з сучасним суспільством.

Була кураторкою премії PinchukArtCentre у 2015 та 2018 роках, а також
співкураторкою Future Generation Art Prize у 2019 році та FGAP@Venice в рамках
паралельної програми 58-ї Венеційської бієнале.

Виставка «Я під'їжджала до мiста, якого ще не знала» - це результат спільної роботи учасниць напряму «Кураторські практики» Програми резиденцій галереї Артсвіт.

Програма резиденцій реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...