Артсвіт дітям. Сучасне мистецтво: останнє заняття курсу
19/12/2020

Артсвіт дітям. Сучасне мистецтво: останнє заняття курсу

Фінальне заняття курсу “Артсвіт дітям. Сучасне мистецтво” відбулось минулої суботи, 19 грудня. Діти розглядали роль жінки в історії мистецтва. Викладачки Альона Самофалова та Алевтина Ковтун допомагали  малечі розкрити проблеми та особливості сприйняття жінки в минулому та зміну її ролі в сучасному мистецтві. Діти дізнались як про меценаток та муз доби Відродження, так і про відомих мисткинь кожної епохи, зокрема, XX та початку XXI сторіч. 

Дізнавшись більше про відомих мисткинь України та світу, учасники та учасниці перейшли до практичної частини - малювання. Малюючи, не лише практикували творчі навички, а й обговорювали отриману інформацію, задаючи питання викладачкам та слухаючи одне одного.

Нагадуємо, в межах Програми “Артсвіт дітям. Сучасне мистецтво” ми підготували курс занять про сучасне мистецтво та його соціальний аспект. Разом з викладачками курсу маленькі митці та мисткині вивчали види цифрового мистецтва, працювали з темами інклюзивності та партисипативності, розглядали зв’язок між мистецтвом та екологією, окреслювали особливості ролі жінки в мистецтві та багато іншого.

Освітній курс було реалізовано за підтримки міської програми Культурна столиця.

Фото: Олександр Матюшкін.

 

Інші новини

18 березня 2024
Знайомимо з першою трійкою мисткинь, що увійшли в нову едицію проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні"

Минулої п’ятниці ми разом із Katarzyna Kozyra Foundation та Galeria Labirynt поповнили Secondary Archive матеріалами про 15 нових українських художниць. Найближчі два тижні ділитимемося цитатами з їхніх висловлювань — почитати повний текст і біографії мисткинь можна на сайті secondaryarchive.org.

...
10 березня 2024
Зін за донейт: ми випустили новий мерч до виставки Тетяни Пухнавцевої "обірваний край"
 
Чудова новина: ми зробили для вас новий мерч з нагоди відкриття виставки "обірваний край" — невеличкий зін із роботами художниці Тетяни Пухнавцевої.
 
Видання вийшло лімітованим накладом — усього 20 примірників, і кожен з них має унікальну рису та свій номер. Вартість такого сувеніру — 200 гривень. Усі зібрані кошти ми долучимо до нашого збору для спільноти MEDYCHKA, що допомагає медикам на фронті: закуповує тактичні стропи, функціональні турнікети, лапароскопічні інструменти.
...