ARTIST TALK: ЛАДА НАКОНЕЧНА
12/06/2021

ARTIST TALK: ЛАДА НАКОНЕЧНА

Запрошуємо на artist talk Лади Наконечної в межах виставки «Дисципліноване бачення. Школа». Цього разу будемо говорити про творчість мисткині, її проєкти, зокрема, про виставку в галереї Артсвіт. Подія відбудеться 12 червня. Початок о 16:00.

Лада Наконечна народилась в Дніпропетровську, наразі живе та працює в Києві. Мисткиня є учасницею мистецької групи Р.Е.П. і кураторського активістського об’єднання Худрада. Вона також є співзасновницею Метод Фонду і його освітньої програми Курс мистецтва, в межах якої досліджує досвід різних способів вивчення та практики мистецтва. З 2017 р. ­– співредакторка видання про мистецтво, літературу та політику PROSTORY.net.ua. Лауреатка премії ім. Казимира Малевича (2014), премії «Жінки в мистецтві 2020», володарка другої спеціальної премії PinchukArtCentre (2013), переможниця III Українського конкурсу молодих кураторів та художників Центру сучасного мистецтва при НаУКМА (2003).

Роботи Лади Наконечної, що часто реалізуються у формі інсталяцій з використанням малюнку, фотографії, тексту, звертають увагу на принципи пізнання і виявляють усталені та маніпулятивні аспекти візуальних та словесних структур.

У виставковому проєкті «Дисциплінованому баченні. Школа» художниця фокусується на мистецькій освіті. Художники, що навчаються у вищих мистецьких закладах України й досі залишаються спадкоємцями школи, сформованої в радянський час. Мистецька освіта в радянських республіках була штучно повернута до старих академічних принципів та в повоєнний час взята під контроль Академії мистецтв СРСР, яка виробляла її стандарти.

Вхід на artist talk вільний за умови реєстрації https://cutt.ly/ZnEzlgH. Закликаємо всіх дотримуватись карантинних рекомендацій в приміщенні галереї.

Інші новини

27 березня 2024
Вітайте останню трійку мисткинь, стейтменти яких увійшли до другої едиції проєкту Secondary Archive "Художниці у війні"

Завершуємо розповідати про учасниць свіжого доповнення проєкту Secondary Archive — "Художниці у війні". Вдячні всім причетним до створення його другої едиції, а також зацікавленим у нашій роботі. Проте вона ще триває і далі на вас чекатимуть інші формати та нові дослідження, тож слідкуйте за оновленнями!

...
25 березня 2024
Представляємо інших трьох мисткинь, що увійшли до Secondary Archive "Художниці у війні"

Продовжуємо розповідати про нових мисткинь, які доєдналися до проєкту Secondary Archive в його другій едиції "Художниці у війні", а саме про Олю Єрємєєву, Сану Шахмурадову Танську та Юлію Данилевську. Із їхніми стейтментами можна ознайомитись на сайті secondaryarchive.org.

...